Workshops

Ook dit voorjaar zijn er weer diverse workshops.  Op deze pagina leest u er alles over.

Voor alle workshops kunt u zich aanmelden via een mail naar:
aanmelden@buurthuus-noordwolde.nl of te bellen met de activiteitencommissie via:
0561-432659 (tussen 18.00 en 19.00 uur).

De genoemde prijzen zijn (indien niet anders vermeld) inclusief materialen en een kopje koffie/thee. Bij alle workshops is de betaling vooraf op  bankrekening:
NL38 RABO 0310 4186 74  o.v.v. Naam workshop

 

8 maart – Glas etsen

Glas etsen is geen eenvoudige techniek, maar na wat oefenen maak je zelf de mooiste motieven in glazen voorwerpen. Het etsen van glas geeft een blijvend resultaat. U heeft de keuze uit het etsen van 2 theeglazen of een lantaarn. U dient uw keuze van te voren aan te geven.

 Prijs            € 22,50
Aanvang     19.30 uur 

20 maart- Bloemschikken (paasdecoratie)

Wat is er mooier dan aan het begin van de lente zo’n mooi paasstukje te maken. Iets met eieren, gele linten, mooi bloemen enz. Gonnie van Essen zal ook deze keer daar hele mooie en creatieve ideeën voor hebben. Maar misschien heeft u die zelf ook wel.

Prijs:          22,50
Aanvang     19.30 uur

31 maart – Glas in lood (dagcursus)

Tijdens deze workshop maakt u kennis met het glas snijden, breken, zetten en solderen van een glas in lood raam en iedereen gaat naar huis met een klein glas in lood raampje.
De cursus is in principe toegankelijk voor iedereen. Heb u twijfels over of u het zou kunnen, neem gerust contact op, dan kunnen we er samen naar kijken.

Prijs             € 77,50 (incl. alle materialen en lunch)
Aanvang     9.30 uur tot 16.30 uur

9 april – Workshop vegetarisch koken

Deze workshop is voor beginners maar ook voor vleeseters. Wil je wel eens vegetarisch eten proberen, of heb je weinig te besteden en wil je toch wat lekkers op tafel? Ben je een beginnende Vegetariër, wil je weten hoe je overstapt en waar je op moet letten? In deze workshop leer je hoe je” lekker” kunt eten zonder vlees en voor heel weinig, een maaltijd in elkaar kunt draaien die vooral “lekker” is.

Graag bij opgave vermelden of je beginnend vegetariër bent of dat je een vleeseter bent die af en toe vegetarisch wil koken. Mocht je allergieën hebben of bepaalde groente echt helemaal niet lekker vinden, graag ook even doorgeven.

Prijs:          € 10,00
Aanvang:  19.00 uur

5 en 12 april Materie schilderen

Ook deze workshop is wegens succes op herhaling! Materie schilderijen (gemengde technieken/mixed media) is een ontdekkingsreis naar nieuwe creatieve mogelijkheden. Met acrylverf, pasta’s, gel mediums en allerlei huis-, tuin- en keuken- materialen voeg je textuur toe aan je werk. Eierdoosjes, sinaasappelnetjes, ribbelkarton, stofjes, draadjes, knopen, takjes; alles wat jou inspireert kan worden toegevoegd. Ook een foto met een persoonlijk verhaal kan verwerkt worden in het werkstuk. Een leuk cadeau om te geven met een geheel persoonlijk verhaal. Begin alvast met het verzamelen van foto’s en materiaal! De eerste avond beginnen wij met het bedenken en prepareren van de ondergrond en het verlijmen van het materiaal. De tweede avond wordt het werk voltooid.

Prijs            € 55,00
Aanvang     19.00 uur