Workshops

Ook dit najaar zijn er weer diverse workshops. De populaire workshop Indonesisch koken staat natuurlijk weer op het programma en een mooie nieuwkomer is “Materie schilderen”. Op deze pagina leest u er alles over.

Voor alle workshops kunt u zich aanmelden via een mail naar:
aanmelden@buurthuus-noordwolde.nl of te bellen met de activiteitencommissie via:
0561-432659 (tussen 18.00 en 19.00 uur).

De genoemde prijzen zijn (indien niet anders vermeld) inclusief materialen en een kopje koffie/thee. Bij alle workshops is de betaling vooraf.

 

31 oktober – Glas etsen

Glas etsen is geen eenvoudige techniek, maar na wat oefenen maak je zelf de mooiste motieven in glazen voorwerpen. Het etsen van glas geeft een blijvend resultaat.

De cursus wordt gegeven door Renate Willems. U heeft de keuze uit het etsen van 2 wijnglazen, 2 theeglazen of een lantaarn. U dient uw keuze van te voren aan te geven.

Prijs            € 22,50
Aanvang     19.00 uur    

  

31 oktober – High wine & spijs

Een proeverij is vaak een paar slokken wijn en wat brood. Dat kan natuurlijk nog veel beter!

Theeschenkerij De Buytenplaets uit Noordwolde en de sommelier van Wijnpakhuis.nl trakteren jou op een culinaire avond met zes verschillende wijnen.
U krijgt daarbij ook smaak-volle, échte hapjes, samen perfect als High wine & spijs.

De proeverij gaat door bij deelname van minimaal 20 personen.
U kunt zich opgeven via: info@debuytenplaets.nl of tel. 0561-431196.

 Prijs            € 25,00
Aanvang     20.00 uur

14 & 21 november – Materie schilderen

Materie schilderen (gemengde technieken/mixed media) is een ontdekkingsreis naar nieuwe creatieve mogelijkheden. Met acrylverf, pasta’s, gel mediums en allerlei huis-, tuin- en keukenmaterialen voeg je textuur toe aan je werk. Eierdozen, sinaasappelnetjes, ribbelkarton, stofjes, draadjes, knopen; alles wat jou inspireert kan worden toegevoegd.

Ook een foto met een persoonlijk verhaal! Voor jezelf of een leuke en persoonlijke creatie om cadeau te geven! Begin alvast met het verzamelen van foto’s en materiaal! De eerste avond beginnen wij met het bedenken en preparen van de ondergrond en het verlijmen van het materiaal. De tweede avond voltooien wij ons werk.

Prijs            € 52,50 voor 2 cursusavonden
Aanvang     19.00 uur              

28 november – High tea

Een High tea stamt uit Engeland, dat zal u niet verbazen. Maar hoe de traditie precies ontstaan is en hoe je zo’n tea samenstelt, dat leert u tijdens deze workshop die gegeven wordt door de mensen van Theeschenkerij De Buytenplaets.

U gaat een complete tea maken én alles proeven natuurlijk. Alle recepten krijgt u naderhand via mail toegestuurd om thuis nog eens aan de slag te kunnen gaan.

Minimale deelname is 20 personen.
U kunt zich opgeven via: info@debuytenplaets.nl of tel. 0561-431196.

Normaal kost deze workshop € 32,50, maar u kunt deze dag al meedoen voor  € 25,00!
Deze prijs is inclusief alle ingrediënten, de workshop, alle recepten en tijdens het nuttigen van de tea krijgt u onbeperkt thee. 

Aanvang     19.00 uur

19 december – Bloemschikken

Bij deze laatste workshop van het jaar is het thema “Kerst”. Ook nu wordt de cursus gegeven door de zeer ervaren Gonnie van Essen uit Noordwolde-Zuid. Onder haar deskundige leiding maakt u ook nu weer de mooiste bloemstukken.

Prijs            € 22,50
Aanvang     19.30 uur