Workshops en Evenementen najaar 2023

Workshops

Ook deze herfst/najaar zijn er weer diverse workshops.

Voor alle workshops kunt u zich aanmelden door te mailen naar:

aanmelden@buurthuus-noordwolde.nl

of te bellen met de activiteitencommissie via:

0561-432659 (tussen 18.00 en 19.00 uur).

B.g.g.   0561-430641  (tussen 13.00 uur en 15.00 uur).

De genoemde prijzen zijn inclusief materialen en een kopje koffie/thee.

Alle workshops dienen vooraf betaald te worden op rekeningnummer NL38RABO 0310 418674  t.n.v. Theateractiviteiten o.v.v.  naam workshop

Ook is het mogelijk om direct te reserveren en te betalen via de link onderaan het evenement.

 

 

Turkse Mezze

Deze workshop wordt verzorgd door Nurcan Demir van Afiyet Olsun.

Samen met Nurcan maakt u een aantal heerlijke mezze gerechten. Na afloop wordt er gezellig met elkaar gegeten.

Datum:       1 december 2023

Tijd:             18.00 uur      

Prijs:           € 30.00

Reserveren is nodig. Klik hier

 

Kerstbloemstuk maken

Met de Kerst wat leuks op tafel?

Samen met Gonnie van Essen van 4Seasons gaat u een kerstbloemstuk maken.Je maakt je eigen bloemstuk en zij zorgt voor ondersteuning en de materialen. Na afloop ga je naar huis met een prachtig zelfgemaakt bloemstuk. Ook nu geldt:  ook al heb je 4 linkerhanden, je gaat met een prachtig stuk naar huis. Wees er snel bij.

 

Datum:           19 december 2023

Tijd:                   19.30 uur      

Prijs:                  € 30.00

Betaling op de  avond zelf.

Reserveren is nodig. Klik hier

 

Activiteiten in ‘t Buurthuus/'t Vlechttheater

Vaste activiteiten in ‘t Buurthuus

Buurthap

In het Buurthuus Noordwolde wordt door een groep vrijwilligers iedere 14 dagen een Buurthap te georganiseerd.  Deze groep bestaat uit 12 personen [zowel vrouwen als mannen]. Dinsdag om de 14 dagen begroeten wij tussen de 35 en 40 gasten. De Buurthap bestaat uit een driegangen menu.

De vrijwilligers bereiden het eten, zorgen voor een gezellige ontvangst van de gasten en serveren het eten uit. De gasten moeten zich van te voren opgeven en betalen € 6,- per keer. Tel: 06-40181753 .

Naast dat er lekker en gezond gegeten wordt, is de gezelligheid en het contact met elkaar erg belangrijk. Een praatje, een grapje en belangstelling voor elkaar of met één van de vrijwilligers.

Voor wie is de Buurthap dan bedoeld?

De Buurthap is bedoeld voor inwoners van Noordwolde en omstreken. Als je iedere avond  alleen zit te eten, dan is het ook wel eens leuk om dat te doorbreken. B.v. ouderen, alleenstaanden, maar ook degene die door een lichamelijke beperkingen veel thuis zitten en weinig contacten hebben. Deze gezamenlijke maaltijd is ook voor de nog werkende alleenstaande die, naast collega’s, ook wel andere mensen wil ontmoeten. De Buurthap is dus niet aan leeftijd gebonden, maar is vooral bedoeld voor de bewoners uit ons dorp en omgeving  die nog graag meewillen doen aan het sociale leven.

Onze gasten vinden het elke keer weer een feestje en komen graag bij ons eten. Stap een keer binnen en geniet van de gezelligheid.

De prijs is € 6,- per maaltijd.

 

Klaverjassen

Elke eerste maandag van de maand is er een klaverjasmiddag met prijzen.

Aanvang 13.30 uur.

Inleg € 4,00

 

Biljarten

In ’t Buurthuus staat een prachtig biljart welke nog (te) weinig gebruikt wordt. Heeft u interesse samen te biljarten? Wilt u wellicht een biljartclubje starten met bijvoorbeeld vrienden/buren etc.?

Informeer naar de mogelijkheden,
bel 06-40181753 of mail naar
pr@buurthuus-noordwolde.nl

U kunt ook gewoon eens binnenlopen om naar de mogelijkheden te informeren.

 

Koersbal

Iedere dinsdagmiddag van 14.00 tot 16.00 uur wordt er koersbal gespeeld in het Buurthuus Noordwolde. Koersbal is een van de meest populaire sporten onder Nederlandse ouderen, maar wordt ook door jongeren gespeeld.  Koersbal is een balspel dat lijkt op jeu-de-boules maar wordt gespeeld met grotere ballen die een afwijking hebben naar links of rechts. De speler moet bedenken welke koers zijn bal zal gaan om zo dicht mogelijk bij de ‘jack’ (het doel) te komen.

Koersbal wordt meestal binnen gespeeld op een mat van 8 x 2 meter, waarbij twee personen het tegen elkaar opnemen. De ene speelt met vier zwarte ballen, de andere met vier bruine ballen. De afwijking van de ballen maakt koersbal een uitdagend spel, dat in het begin nog als best lastig zal worden ervaren. Gelukkig leren de meeste mensen snel en ontstaat een spannende strijd om zo dicht mogelijk bij het doel te komen.

Kosten voor deelname zijn € 2,- per middag. Het kopje koffie of thee of een drankje in de pauze is voor eigen rekening.  Lijkt het u leuk om het Koersbal eens uit te proberen? Kom dan naar het Buurthuus en vraag naar Piet van Oudenaren of Rob de Vries van de activiteitencommissie van het Buurthuus. Voor degene die nog uitleg nodig hebben om het spel te leren, is er begeleiding aanwezig.