Films binnenkort in het Filmhuis Noordwolde('t Buurthuus)

30 september 2022 GRUTTO

Weer een prachtige natuurfilm van Ruben Smit (De Nieuwe Wildernis, Wad). We volgen de grutto op zijn reis van Senegal via Portugal naar Nederland en Estland. Overal moeten de vogels vechten om te overleven. Zowel in Nederland als in de verschillende landen op de trek blijkt de grutto een magistraal aanpassingsvermogen te hebben. Veranderende landbouwsystemen en klimaatverandering vragen het uiterste van deze opportunistische vogel. We zien majestueuze luchtopnamen van de trek van de grutto’s.

 Reserveren: Filmhuis Noordwolde

 

14 oktober 2022 BALLAD OF THE WHITE COW

Iraanse dramafilm. Mina's leven staat op haar kop wanneer ze verneemt dat haar man Babak onschuldig was aan de misdaad waarvoor hij werd geëxecuteerd. De autoriteiten verontschuldigen zich koeltjes voor de vergissing en bieden financiële compensatie in het vooruitzicht. Mina begint een stille strijd tegen een cynisch systeem voor haar eigen bestwil en dat van haar dochter. Net als haar geld opraakt, klopt de welgestelde onbekende Reza bij haar aan, die zegt dat hij een schuld aan Babak komt aflossen.

Reserveren: Filmhuis Noordwolde

28 oktober 2022 "MINSKY ZOEKT MINSKY"

Documentaire "Minsky zoekt Minsky" van documentairemaker Bert van Oudenaren uit Wolvega. Zowel Bert als weduwe Irina Minsky, zullen tijdens de filmavond aanwezig zijn en geven vooraf een toelichting op de film. Michael Minsky (1918) was dé ster-solist van het Don Kozakkenkoor. Na de 2e wereldoorlog week Minsky uit naar het westen en trouwde met de Nederlandse Irina Platenkamp. In deze indringende maar ook sfeervolle documentaire zien we de vertellende Irina, afgewisseld met unieke film- en geluidsopnames.

Reserveren: Filmhuis Noordwolde

11 november 2022 King Richard

Biografie over de vader van Serena en Venus Williams en over de twee tennislegendes zelf. Vader Richard Williams heeft voor zijn dochters een duidelijk doel voor ogen. Door middel van onconventionele methodes traint hij zijn dochters en wil hij dat ze het onmogelijke bereiken en een indruk achterlaten op de wereld. Met de kracht van familie, een rotsvaste overtuiging en doorzettingsvermogen groeien Venus en Serena uit tot getalenteerde topspelers.

Reserveren: Filmhuis Noordwolde